Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Manhattan

Een lekkere cocktail met whiskey? Dan moet je niet verder zoeken dan de classic, een whiskey Highball. Veel meer dan een lekkere whiskey en sodawater. Makkelijker kunnen we een recept niet maken, wat niet wil zeggen dat het geen lekker drankje is.

Cocktailset

Wil jij zelf een Whiskey Highball maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Whiskey Highball maken

Om een whiskey Highball te maken heb je helemaal geen bijzondere skills nodig. Het is niet meer dan whiskey en sodawater samenvoegen, wat ijs en serveren maar. Je hoeft zelfs niet te kunnen shaken om deze cocktail te maken. Oefenen is dus geen must. Ideaal als je snel en zonder moeite een cocktail wil serveren.

Whiskey Highball recept

Een echt recept is een groot woord voor de samenstelling van deze cocktail. Meer dan sodawater en whiskey heb je niet nodig. Je hoeft ook geen miraculeuze trucs uit te halen om deze cocktail te bereiden.

Whiskey Highball ingrediënten

  • 2 delen whiskey
  • 2 delen spuitwater
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Vul een Highball glas met ijs en doe er de whiskey in
  2. Voeg het spuitwater toe en roer zachtjes

Waar komt de whiskey Highball vandaan?

Om deze cocktail te bedenken hoef je uiteraard geen genie te zijn. Deze cocktail zou zijn bedacht door Patrick Gavin Duffy, een barman in Ashland House in Manhattan. Veel meer dan de naam bedenken was niet nodig, want de cocktail is super eenvoudig.

Gerelateerde cocktails

Japanese Highball

Japanese Highball

Deze cocktail is zeer vergelijkbaar met een Whiskey Highball, omdat het ook whisky en sodawater bevat. Het belangrijkste verschil is dat de Japanese Highball meestal Japanse whisky gebruikt in plaats van andere soorten whisky.

Japanese Highball recept

Gin Tonic

Gin Tonic

Hoewel het een andere basisalcohol bevat, is de Gin Tonic vergelijkbaar met een Whiskey Highball in termen van eenvoud en verfrissend karakter. Beide cocktails bestaan uit een sterke drank en een koolzuurhoudende mixer (sodawater voor Whiskey Highball en tonic voor Gin Tonic

Tonic recept

Moscow Mule

Moscow Mule

Deze cocktail is vergelijkbaar met een Whiskey Highball vanwege de eenvoud en het gebruik van een koolzuurhoudende mixer. De Moscow Mule bevat wodka, gemberbier en limoensap en is een verfrissende optie die je tijdens dezelfde gelegenheden als een Whiskey Highball zou kunnen drinken.

Moscow Mule recept