Trek in een vleugje Azië? Dan is deze lekkere Japanese Highball exact wat je nodig hebt. Een cocktail vol punch en smaak. Een combinati van whiskey en bruiswater. Qua ingrediënten niet zo bijzonder maar wel hemels lekker.

Japanese Highball maken

Om deze cocktail te bereiden heb je wel wat focus nodig. Zo moet je bijvoorbeeld het ijs perfect bewerken, moet je exact 13 keer roeren en ga zo maar door. Uiteraard kun je de Japanese Highball met wat minder precisie bereiden, maar dan krijg je nooit het perfecte resultaat. Dit drankje is veel meer dan een cocktail, het past perfect in de Japanse levensvisie en is daarom zo populair.

Japanese Highball recept

Het recept van de Japanese Highball is an sich niet zo bijzonder, het is vooral de precisie waarmee de cocktail door Japanse bartenders en andere gemaakt wordt, die het verschil maakt.

Japanese Highball ingrediënten

  • 1 deel Japanse whisky
  • 4 delen bruiswater
  • Partje limoen

Bereidingswijze

  1. Knuip het partje limoen uit in je glas
  2. Voeg het ijs toe en de whisky
  3. Top af met het bruiswater
  4. Roer met de klok mee 13,5 keer

Gebruik helder ijs en kwalitatieve Japanse whisky. Zo krijg je een drankje dat uit de cocktailbar lijkt te komen.

Waar komt de Japanese Highball vandaan?

Wanneer de Japanse variant exact is ontstaan is onduidelijk, maar in Japan wordt deze cocktail minutieus bereid. De gewone variant dateert al uit de jaren 1900 en werd scotch and soda genoemd. Deze cocktail is ontzettend populair in Japans, maar prijkt ook in andere landen op de kaart.

Gerelateerde cocktails

Whiskey Highball

Gin Rickey

Vieux Carré

Whiskey Highball

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Japanse Highball omdat het dezelfde basis heeft van whisky en sodawater. Het enige verschil is dat de Japanse Highball wordt gemaakt met Japanse whisky en de Whiskey Highball kan worden gemaakt met elke soort whisky.

Gin Rickey

Hoewel deze cocktail wordt gemaakt met gin in plaats van whisky, heeft het dezelfde basis van sodawater en citroensap. Het is ook een verfrissende en lichte cocktail die perfect is voor een zomerse dag.

Vieux Carré

Deze cocktail is een mix van whisky, cognac en vermouth, en wordt geserveerd met een scheutje sodawater. Het heeft een complexe smaak en is een beetje sterker dan de Japanse Highball, maar het is een geweldige optie voor iedereen die van whiskycocktails houdt.