Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Caribbean

Een originele cocktail met rum bereiden? Dan moet je zeker de Banana Mama eens proberen. Een lekker zoet drankje met een stevige punch. De tropische smaken vallen bij iedereen in de smaak en het kleurtje is leuk.

Cocktailset

Wil jij zelf een Banana Mama maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Banana Mama maken

Een Banana Mama maken is eenvoudig en deze cocktail serveer je snel. De kleurschakering valt in de smaak en deze cocktail doet het uitstekend op warme dagen. Een shaker is niet nodig voor deze cocktail, waardoor het nog makkelijk wordt om deze cocktail te serveren. Er is ook een variant als mocktail.

Banana Mama recept

Je hebt wel wat verschillende sappen en alcohol nodig om deze cocktail te maken. Zorg dat je alles van het originele recept in huis hebt om tot de perfecte smaak te komen. Het is natuurlijk geen ramp als er een ingrediënt ontbreekt, maar dit heeft wel invloed op de smaak. Niets gaat boven het originele recept van deze verfrissende cocktail.

Banana Mama ingrediënten

 • 20 ml donkere rum
 • 40 ml witte rum
 • 40 ml Malibu
 • 60 ml ananassap
 • 60 ml sinaasappelsap
 • 15 ml limoensap
 • 1 scheut grenadine

Bereidingswijze

 1. Vul een hurricane glas met ijsblokjes
 2. Voeg alle ingrediënten samen
 3. Werk af met het scheutje grenadine
 4. Garneer met een stukje ananas

Waar komt de Banana Mama vandaan?

Wie op de proppen kwam met de Banana Mama is niet bekend. Vast staat dat dit een Caribisch drankje is en dat door ongetwijfeld de oorsprong gezocht moet worden. De rum smaakt heerlijk door, maar zonder de rum en de Malibu kun je ook een lekkere mocktail serveren.

Gerelateerde cocktails

Pina Colada

Pina Colada

De Pina Colada heeft net als de Banana Mama een tropische smaak en wordt vaak geserveerd met ananas en kokosnoot. Het is een verfrissende cocktail die perfect past bij warm weer.

Pina Colada recept

Mai Tai

Mai Tai

De Mai Tai is een fruitige cocktail met rum, amaretto en limoensap. Het heeft een vergelijkbare smaakprofiel als de Banana Mama en wordt vaak gegarneerd met een schijfje ananas en een kers.

Mai Tai recept

Rum Runner

Rum Runner

De Rum Runner is een zoete en fruitige cocktail met rum, banaanlikeur en grenadine. Het is een leuke en kleurrijke cocktail die goed past bij de Banana Mama.

Rum Runner recept