Tijd: 2 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Ierland

Eens zin in een andere cocktail? Dan moet je de Black & Tan eens maken. Het gaat hier immers om een biercocktail met 2 verschillende bieren. De twee kleuren spreken tot de verbeelding en zorgen voor een drankje dat opvalt. Makkelijk te maken en toch bijzonder, daar houden we van.

Cocktailset

Wil jij zelf een Black & Tan maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Black & Tan maken

Het maken van een Black & Tan is heel eenvoudig. Meer dan een licht bier en een donker bier is er niet nodig. Het is wel de bedoeling dat het donkere bier op het lichte bier drijft, dat kan dus enige oefening vergen. Een omgekeerde lepel kan hierbij helpen en rustig gieten is de boodschap als je niet wil dat de 2 lagen met elkaar vermengen.

Black & Tan recept

Recept is een groot woord voor de twee bieren die je nodig hebt. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een Pale Ale als blond bier en een Guinness als donker bier.

Black & Tan ingrediënten

  • Donker bier bijvoorbeeld Guinness
  • Licht bier bijvoorbeeld Pale Ale

Bereidingswijze

  1. Schenk je glas halfvol met blond bier
  2. Vervolgens giet je er via de achterkant van een lepel bruin bier bovenop

Waar komt Black & Tan vandaan?

Hoewel je deze mix heel vaak gedronken ziet worden in de Verenigde Staten, is de Black & Tan eigenlijk afkomstig van Ierland. De naam verwijst naar de laagjes die je ziet in het glas en die ook tot de laatste slok behouden blijven. Het drankje wordt ook wel een half en half genoemd omdat er twee biersoorten in zitten die de helft van het glas vullen. Het mengen van twee bieren gaat al eeuwen terug, dus nieuw is het zeker niet.

Gerelateerde cocktails

Boulevardier

Boulevardier

Deze cocktail is een mix van bourbon, zoete vermout en Campari, wat zorgt voor een mooie kleurgradatie zoals bij de Black & Tan.

Boulevardier recept