Wanneer je van plan bent jezelf te ontfermen over het maken van cocktails, houd er dan rekening mee dat je het goede cocktailglas gebruikt. Dit zorgt er namelijk niet alleen maar voor dat je het makkelijker kan drinken, maar ook dat de smaken beter tot hun recht komen en daarnaast wordt het op die manier natuurlijk ook een stuk leuker opgediend. Het maakt het veel luxer en geeft het een chique uitstraling wanneer je het juiste cocktailglas gebruikt om jouw cocktail op te dienen en te nuttigen. Maar welke glazen heb je dan nodig voor welke cocktail? Dat wordt allemaal voor je op een rijtje gezet, zodat het gemakkelijker is om het juiste glas uit te kiezen wanneer je een cocktail gaat maken. Sommige namen van de cocktails zelf verraden al uit wat voor glas dit moet worden gedronken. Denk aan de Pornstar Martini, een Martini Bianco of de Espresso Martini, die natuurlijk uit een martiniglas moeten worden gedronken. De ideaal gemaakt Mojito wordt bijvoorbeeld weer geserveerd uit een whiskyglas, wat de naam dan weer niet doet vermoeden. 

Het cocktailglas leuk opmaken en serveren

Een cocktailglas uitzoeken voor jouw cocktail is niet alleen hetgeen waar je op moet letten bij het uitzoeken hiervan. Het is ook leuk om een cocktail net even wat specialer te maken door bijvoorbeeld een suikerrand aan het glas toe te voegen. Maar hoe doe je dat dan? Hoe maak je jouw cocktailglas ook zo leuk en hoe maak je daadwerkelijk een feestje van het drankje dat je net hebt gemixt? Dat wordt je hieronder allemaal uitgelegd, zodat je er zelf ook mee aan de slag kunt gaan en je de draai in deze drankjes weet te vinden. Wie weet word jij ook wel een pro en sta jij de hele zomer voor al je vrienden en familie de cocktails te maken!

Een suikerrand aan je cocktailglas toevoegen

Het toevoegen van een leuke rand aan het cocktailglas zorgt voor net even wat meer uitstraling van de cocktail. Hoe doe je dat dan? Je neemt een vlakke schaal waar de diameter van het cocktailglas in kan passen. De bodem van deze schaal dien je te vullen met ongeveer 2 a 3 centimeter met suiker. Om het glas een beetje nat te maken en de suiker eraan te laten plakken kan je een limoen gebruiken. Je maakt daarmee de rand van het glas vochtig en zet deze omgekeerd in de schaal. Nu blijft het er mooi aan plakken.