Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Espresso Martini maken

De Espresso Martini is voor de cafeïne afhankelijken. Bij het drinken van deze cocktail blijf je lekker wakker tijdens de avond en nachtelijke uren en word je ook nog eens een stuk gezelliger. Je hunkert niet tussendoor meer naar een bak koffie, want die zit al in je drankje. Je hebt energie voor tien en bent de laatste die van de gelegenheid zal vertrekken. Als je een after dinner dip hebt, is dit de beste cocktail om mee te beginnen. Handig om te weten voor vrienden en vriendinnen die op de bank aan het hangen zijn, gooi een Espresso Martini achterover! Met de ingrediënten tia maria, wodka, espresso en suikersiroop ben je niet meer te stoppen. Lees hier hoe je de perfecte Espresso Martini maakt.

Cocktailset

Wil jij zelf een Espresso Martini maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Espresso Martini recept

Wil je zelf een Espresso Martini cocktail maken? Zorg dan dat je de volgende ingrediënten in huis hebt.

Espresso Martini ingrediënten

 • 20 ml tia maria
 • 20 ml wodka
 • 10 ml suikersiroop
 • 30 ml espresso
 • klein beetje zout
 • ijsblokjes
 • een paar koffieboontjes

Bereidingswijze

 1. Pak je shaker
 2. Gooi de tia maria, wodka, espresso, ijs en suikersiroop erin
 3. Shake it!
 4. Schenk door een zeef je cocktail in
 5. Gooi er koffieboontjes op voor de finishing touch

Tip: Je kunt ook ‘per ongeluk’ meer alcohol in het spel betrekken, wij weten beiden dat het espresso ging.

Het ontstaan van de Espresso Martini

De Espresso Martini komt uit Londen. Een bovengemiddeld mooie dame wilde een extra kick van haar cocktail. De bartender wist genoeg, espresso geeft een kick. Met wodka in haar systeem had hij het idee om het versieren van haar wat makkelijker te maken. Suikersiroop om het wat draaglijker te maken en de rest is geschiedenis.

Verschillende Espresso Martini variaties

De Espresso Martini geniet weinig variaties, dit is namelijk een cocktail op zich. Een vergelijkbare drankje is de Baileys. Probeer gerust zelf wat uit en geef bij ons aan of er een variatie mogelijk is, dan krijg jij je cocktail met eigen naam!

Gerelateerde cocktails

Black & Tan

Black & Tan

Deze cocktail combineert donker bier met licht bier, net als de Espresso Martini koffie combineert met wodka.

Black & Tan recept

White Russian

White Russian

Deze cocktail combineert wodka en koffielikeur, net als de Espresso Martini. In plaats van espresso wordt er bij de White Russian room toegevoegd.

White Russian recept

Mudslide

Mudslide

Deze cocktail combineert wodka, koffielikeur en room, net als de Espresso Martini. Daarnaast wordt er bij de Mudslide ook nog chocoladelikeur toegevoegd.

Mudslide recept