Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cayman Islands

Wil je een lekkere cocktail maken die niet niet iedereen kent of drinkt? Dan moet je je zeker eens aan een Mudslide wagen. Deze cocktail is door weinig mensen gekend, maar wel super lekker. Wij zijn alvast fan van deze cocktail en maken deze met veel plezier. Deze cocktail drink je voornamelijk bij het dessert. Koffielikeur en Baileys vormen de basis. Een heerlijk afzakkertje na de maaltijd.

Cocktailset

Wil jij zelf een Mudslide maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Mudslide maken

Een klassieke Mudslide maken is niet zo complex. Doe vodka, koffielikeur, Baileys en ijsblokjes in een shaker en schud de ingrediënten goed door elkaar. Giet vervolgens alle ingrediënten door een cocktailzeef in je cocktailglas. Op die manier maak je snel en eenvoudig een Mudslide. Weet dat er ook een frozen Mudslide is. Daar doe je nog een bolletje vanille-ijs bij en eventueel chocoladesaus. Klinkt raar, maar is ontzettend lekker.

Mudslide recept

Het klassieke recept van een Mudslide bevat vodka, Baileys en koffielikeur. Let op een Mudslide bevat aardig wat alcohol. Er zijn wel wat varianten op het klassieke recept en het is persoonlijke smaak of je deze alternatieven beter vindt of niet. De receptuur is zoals je leest eenvoudig en deze cocktail valt snel te maken. Ideaal als je na het dessert nog snel iets wil voorschotelen.

Mudslide ingrediënten

  • 30 ml vodka
  • 30 ml koffielikeur
  • 30 ml Baileys
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes en de 3 ingrediënten
  2. Shake goed zodat alle ingrediënten gemixt zijn
  3. Schenk de inhoud door een cocktailzeef in het glas

Complexer dan dit is het maken van een Mudslide niet. Een heerlijke cocktail die altijd smaakt met een stevig alcoholgehalte.

Waar komt Mudslide vandaan?

Ergens midden in de jaren ‘70 zou deze cocktail bedacht zijn in de Wreck Bar op de Kaaimaneilanden. Er zou een White Russian besteld zijn, maar de room was op. De Mudslide zou dan als alternatief geserveerd zijn. Later werd er her en der ijscrème aan toegevoegd, waardoor het meer op een milkshake met alcohol begint te lijken.

Gerelateerde cocktails

White Russian

White Russian

Dit is een cocktail die ook room bevat en een vergelijkbare consistentie heeft met de Mudslide. De White Russian heeft echter een andere smaak, omdat deze gemaakt wordt met wodka en koffielikeur in plaats van likeur met room en chocolade.

White Russian recept

Espresso Martini

Espresso Martini

Dit is een cocktail die ook koffie bevat, net als de Mudslide. Deze cocktail heeft echter geen chocoladesmaak, maar een smaak van koffie en wodka.

Espresso Martini recept

Spanish Coffee

Spanish Coffee

Toch zin in wat compleet anders? Dan is de Spanish Coffee een goede keuze. Hoewel beide cocktails romig zijn, zijn de smaken en texturen heel anders.

Spanish Coffee recept