Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Verenigde Staten

Zin in een heerlijke en opwindende cocktail? Dan is een Spanish Coffee precies wat je zoekt! Deze warme en hartige cocktail heeft zijn oorsprong in Spanje, en wordt vaak geserveerd als een spectaculaire showstopper. Met zijn vurige presentatie en rijke smaken is een Spanish Coffee een echte traktatie voor zowel de smaakpapillen als de ogen. In dit artikel ontdek je hoe je zelf thuis een perfecte Spanish Coffee kunt maken, met een combinatie van rum, koffie, suiker, en een vleugje likeur. Dus pak je favoriete kopje, maak je klaar om te genieten van deze Spaanse klassieker, en leer alles wat je moet weten over een Spanish Coffee!

Cocktailset

Wil jij zelf een Spanish Coffee maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Spanish Coffee recept

¡Buen provecho! Hier is het perfecte recept voor een overheerlijke Spanish Coffee die je gemakkelijk thuis kunt maken. Je hebt slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig om te genieten van deze warme en smaakvolle cocktail. Volg de onderstaande stappen om je eigen Spanish Coffee te bereiden:

Spanish Coffee ingrediënten

 • 45 ml rum
 • 30 ml koffielikeur (bijv. Kahlúa)
 • Bruine suiker (naar smaak)
 • Heet gezette koffie (bijv. espresso)
 • Slagroom
 • Sinaasappelschil (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Verwarm een glas door het te vullen met heet water en laat het glas enkele minuten staan.
 2. Giet het hete water uit het glas en voeg de rum, koffielikeur en bruine suiker toe.
 3. Vul het glas bijna tot de rand met hete koffie en roer goed door om de suiker op te lossen.
 4. Klop de slagroom op tot zachte pieken en schep deze voorzichtig op de koffie, zodat het een mooie laag vormt.
 5. Garneer eventueel met een sinaasappelschil voor een extra aroma.
 6. Serveer direct en geniet van je zelfgemaakte Spanish Coffee!

Waar komt Spanish Coffee vandaan?

¡Vamos! De oorsprong van Spanish Coffee is eigenlijk niet zo Spaans als je zou denken. Ondanks zijn naam heeft deze heerlijke cocktail zijn wortels in de Verenigde Staten, specifiek in de Pacific Northwest-regio, en niet in Spanje zoals de naam doet vermoeden. Het werd voor het eerst gepopulariseerd in de jaren 1970 door een bartender genaamd George Erath in een restaurant genaamd Huber’s Cafe in Portland, Oregon. Sindsdien heeft Spanish Coffee zijn weg gevonden naar verschillende bars en restaurants over de hele wereld. Met zijn unieke mix van rum, koffie, suiker en slagroom heeft Spanish Coffee een speciale plek veroverd in de harten van cocktailliefhebbers. Ontdek meer over de fascinerende geschiedenis en evolutie van deze verrukkelijke cocktail en leer waar het allemaal begon!

Gerelateerde cocktails

Dokkumer koffie

Dokkumer koffie

Dit is een Nederlandse variant van koffie met alcohol. Het bevat koffie, Beerenburg (een kruidenbitter), suiker en slagroom. Net als de Spanish Coffee heeft het een basis van koffie en bevat het alcohol, wat het een vergelijkbare optie maakt voor een verwarmend drankje.

Dokkumer koffie recept

Espresso Martini

Espresso Martini

Dit is een cocktail op basis van koffie en wodka, die net als Spanish Coffee een koffiesmaak heeft en geschikt is voor eenzelfde gelegenheid. Hoewel het niet dezelfde opbouw heeft als Spanish Coffee, is het een cocktail die koffieliefhebbers kunnen waarderen en een alternatief biedt voor een warme koffiecocktail.

Espresso Martini recept

Kahlua Coffee

Kahlua Coffee

Deze cocktail bevat koffie en Kahlúa, een koffielikeur, als belangrijkste ingrediënten. Net als Spanish Coffee heeft het een basis van koffie en bevat het alcohol, wat het een vergelijkbare optie maakt voor een verwarmend drankje. Afhankelijk van de bereiding kan Kahlua Coffee ook worden geserveerd met slagroom, wat de gelijkenis met Spanish Coffee vergroot.

Kahlua Coffee recept