Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Mexico

Lust je graag koffie, maar mag het net wat pittiger? Dan is een Kahlua Coffee ongetwijfeld je ding. Kahlua is op zich al koffielikeur, dus in principe is deze cocktail super simpel te maken.

Cocktailset

Wil jij zelf een Kahlua Coffee maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Kahlua Coffee maken

Een Kahlua Coffee maken? Eenvoudiger maken ze het niet! Een shotje van de likeur toevoegen aan je koffie en je bent klaar. Een opgeleide bartender hoef je dus niet te zijn om deze koffie te serveren. Als wil kan je er nog een vleugje melk op opgeklopte room aan toevoegen, maar dat bepaal je helemaal zelf.

Kahlua Coffee recept

Zet een sterke koffie, doe er een scheutje van de Kahlua likeur bij en werk eventueel af met nog wat melk of room. Complexer is het recept van deze cocktail niet. Dit drankje doet het uitstekend als digestief na de maaltijd.

Kahlua Coffee ingrediënten

  • Kopje sterke koffie
  • Kahlua likeur
  • Opgeschuimde/opgeklopte of gewone melk

Bereidingswijze

  1. Zet een kopje koffie
  2. Voeg een shot Kahlua likeur toe
  3. Voeg er de melk al dan niet aan toe

Waar komt Kahlua Coffee vandaan?

Deze koffielikeur komt oorspronkelijk uit Mexico. De likeur is gemaakt van rum, koffiebonen en vanille. Deze likeur werd voor het eerst gemaakt in 1936 door Pedro Domecq. De naam komt van het Arabisch ‘kahwa’, wat koffie betekent en ‘lu’a’, wat in het Mexicaans huis betekent.

Gerelateerde cocktails

Espresso Martini

Espresso Martini

Dit is een cocktail die gemaakt wordt met vodka, koffielikeur en espresso. Net als bij Kahlua Coffee is koffie het belangrijkste ingrediënt. Het verschil is dat de Espresso Martini een meer verfijnde en complexe smaak heeft door de toevoeging van vodka en espresso.

Martini recept

White Russian

White Russian

Dit is een cocktail gemaakt van wodka, Kahlúa en room. Het is een romige, zoete en sterke cocktail die erg lijkt op Kahlua Coffee. De belangrijkste verschil is dat er geen koffie in de White Russian zit.

White Russian recept

Mudslide

Mudslide

Dit is een cocktail die gemaakt wordt met vodka, Kahlúa, room en chocoladesiroop. Het heeft een zoete, romige en sterke smaak. De Mudslide lijkt op Kahlua Coffee, maar heeft de toevoeging van chocoladesiroop en room om het een meer decadente smaak te geven.

Mudslide recept