White Russian maken

De White Russian cocktail is gebaseerd op de Black Russian cocktail. Deze cocktail bestaat uit koffielikeur en vodka. De cocktail krijgt een witte kleur door er room aan toe te voegen. Deze cocktail heeft een bekende naam gekregen door de cult-film The big Lebowsky, waarin de hoofdrolspeler de White Russian cocktail achteroverslaat.

White Russian recept

Zelf een White Russian maken? Zorg eerst voor de juiste ingrediënten in huis. Er zijn meerdere variaties voor dit recept. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer vodka, Kahlúa of room te gebruiken. Wij gaan de meest gebruikelijke variant uitleggen.

White Russian ingrediënten

  • Kahlúa koffielikeur (1/3)
  • Vodka (1/3)
  • Room (1/3)
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Pak een stevig glas en vul deze met ijsblokjes
  2. Schenk de Kahlúa en de vodka in het stevige glas met ijsblokjes
  3. Voeg de room toe.
  4. Je kan alle ingrediënten roeren, maar dit hoeft niet!

Tip: Om een mooie toplaag met de room te krijgen, schenk je hem in over de rug van een lepel. Hierdoor zal de room boven op de vodka en Kahlúa drijven.

Geschiedenis van de White Russian

De waarheid achter de White Russian is dat de cocktail een beetje leed aan een stoere, verouderde reputatie. De film ‘The Big Lebowski’ uit 1998 heeft de cocktail een nieuw leven ingeblazen.

White Russian thuis maken

Als je thuis een White Russian maakt, kies dan voor een fatsoenlijke vodka. Kies voor een Russische vodka als je bij het thema wilt blijven. De White Russian is een gemakkelijke cocktail om te maken. Wij raden je het aan deze uit te proberen! De White Russian wordt vaak gedronken als een digestief na de maaltijd. Dit komt doordat de er een hoog alcoholgehalte in de cocktail zit.

Gerelateerde cocktails

Cocktail 1

Cocktail 2

Cocktail 3