Tijd: 7 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: New York

Trek in een cocktail met een stevige punch? Een doorzakkertje voor wat later op de avond? Dan is de Brandy Alexander een goede keuze. Een lekkere cocktail om heerlijk van te genieten. Heerlijk romig met een zoete toets. Ook perfect te drinken als digestief dus.

Cocktailset

Wil jij zelf een Brandy Alexander maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Brandy Alexander maken

Een Brandy Alexander maken is niet moeilijk. Deze cocktail met cognac en room is trouwens een variatie op de klassieke Alexander met gin. Om goed een Brandy Alexander te maken, moet je wel vlot overweg kunnen met een cocktailshaker. Meng je goed, dan krijg je een stevige cocktail met een zoete toets. Een beetje oefenen kan nodig zijn.

Brandy Alexander recept

Het Brandy Alexander recept bevat wel een aantal ingrediënten die je specifiek in huis zult moeten halen. Het recept vormen is niet zo complex, maar de goede verhoudingen zijn essentieel om van deze cocktail een succes te maken. Door met de leeftijd van de cognac te variëren kun je je cocktail zachter of net wat krachtiger maken.

Brandy Alexander ingrediënten

  • 45 ml cognac
  • 30 ml creme de cacao
  • 30 ml room
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Schenk de bovenstaande ingrediënten in een shaker die gevuld is met ijsblokjes.
  2. Schud goed.
  3. Strain de cocktail in een champagne coupe
  4. Er komt nu een schuimlaag op de cocktail te liggen. Rasp hier wat nootmuskaat op.

Waar komt Brandy Alexander vandaan?

De Brandy Alexander werd bedacht in de bar van het Rector Hotel in New York. Deze cocktail gaat al sinds het einde van de 20ste eeuw mee. Cognac werd in die periode een populair ingrediënt in cocktails.

Gerelateerde cocktails

White Russian

White Russian

Een cocktail op basis van vodka, koffielikeur en room. Net als de Brandy Alexander heeft de White Russian een romige textuur en een milde smaak.

White Russian recept

Espresso Martini

Espresso Martini

Deze cocktail bestaat uit wodka, koffielikeur en espresso, en heeft een vergelijkbare smaak en textuur als de Brandy Alexander, maar dan met een koffiesmaak.

Espresso Martini recept

Espresso Tonic

Espresso Tonic

Beide cocktails hebben een sterke smaak en bevatten koffie, dus ze zouden goed bij elkaar passen tijdens eenzelfde gelegenheid.

Espresso Tonic recept