Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Scandinavië

Een koffie en tonic? Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar de Espresso Tonic cocktail is verrassend lekker en verfrissend! Deze cocktail is de perfecte mix tussen de bittere smaak van koffie en de zoete smaak van tonic. De drank heeft een heerlijk aroma en een prachtige donkere kleur die er simpelweg uitnodigend uitziet.

Het leuke van de Espresso Tonic cocktail is dat het niet alleen een unieke smaak heeft, maar ook een echte eyecatcher is. Serveer deze cocktail aan je vrienden en je zult gegarandeerd indruk maken! Het is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens geweldig uit. Dus waar wacht je nog op? Probeer deze spannende cocktail uit en geniet van de perfecte balans tussen koffie en tonic!

Cocktailset

Wil jij zelf een Espresso Tonic maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Espresso Tonic recept

Hier is het recept voor de Espresso Tonic cocktail die je thuis kunt maken en ervan kunt genieten:

Espresso Tonic ingrediënten

  • 30 ml espresso
  • 120 ml tonic water
  • Ijsblokjes
  • Een partje citroen

Bereidingswijze

  1. Begin met het zetten van de espresso.
  2. Vul een glas met ijsblokjes.
  3. Schenk de espresso in het glas met ijsblokjes.
  4. Voeg het tonic water toe en roer het geheel voorzichtig door.
  5. Garneer de cocktail met een stukje citroen en serveer direct.

Waar komt Espresso Tonic vandaan?

Er zijn verschillende verhalen over waar de Espresso Tonic cocktail vandaan komt, maar het lijkt erop dat deze trend begon in Scandinavië. In landen als Zweden en Denemarken werd deze verfrissende drank populair in de zomer van 2014. De cocktail werd al snel een hit en verspreidde zich naar andere delen van Europa en de Verenigde Staten.

Het idee achter de Espresso Tonic cocktail is om de bittere smaak van koffie te combineren met de zoete en bittere smaak van tonic water. Het is een verfrissende en unieke combinatie die steeds populairder wordt bij koffieliefhebbers over de hele wereld. Het is echt een creatieve manier om koffie te drinken en tegelijkertijd verfrist te blijven op een warme dag. Of je nu op zoek bent naar een verfrissend drankje op een zomerse dag of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om van koffie te genieten, de Espresso Tonic cocktail is het proberen waard!

Gerelateerde cocktails

Espresso Martini

Espresso Martini

Net als de Espresso Tonic bevat deze cocktail ook espresso, maar in plaats van tonic wordt er gebruik gemaakt van koffielikeur en wodka. De Espresso Martini heeft ook een donkere kleur en is een geweldige cocktail voor koffieliefhebbers.

Espresso Martini recept

Gin Tonic

Gin Tonic

Hoewel deze cocktail geen koffie bevat, heeft het wel een vergelijkbare frisse en bittere smaak van de tonic. De Gin Tonic is een klassieke cocktail die populair is vanwege de eenvoud en de verfrissende smaak.

Gin Tonic recept

Campari Spritz

Campari Spritz

Deze cocktail is vergelijkbaar met de Espresso Tonic vanwege zijn bittere smaak. De Campari Spritz bevat bittere Campari vermengd met prosecco en sodawater, wat resulteert in een sprankelende en verfrissende cocktail.

Campari Spritz recept