De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat je weer alles uit de kast kunt gaan trekken om de gasten die je over de vloer krijgt te kunnen verblijden. Een van de dingen die je naast de heerlijke kalkoen niet mag vergeten is het serveren van de verschillende soorten cocktails. Vrijwel iedereen houdt wel van een lekker drankje en cocktails vallen altijd wel in de smaak. Ook voor kinderen kan je zelfs leuke zogeheten mocktails maken, welke zonder alcohol kunnen worden geserveerd. Lekker lang aan tafel na het uitgebreide kerstdiner, dat is wat we allemaal graag doen. Hoe kan je dat beter doen dan onder het genot van een heerlijk drankje? Tijdens de feestdagen is iedereen in de gezellige sferen en dat wordt hierdoor extra gestimuleerd. 

Combinatie van cocktails en desserts tijdens de feestdagen 

Wat ook erg leuk is om te doen tijdens de feestdagen is door de cocktails te serveren naast een dessert. De meeste desserts zijn hiervoor zeker toereikend om aangevuld te worden met een drankje die hier goed bij past. Kies dan dus een cocktail die goed aansluit bij het dessert dat je serveert. Denk bijvoorbeeld bij een tiramisu aan een lekkere espresso martini die dit helemaal compleet maakt en de smakencombinaties extra een stimulans geeft. Maar ook chocolademousse of bijvoorbeeld crème brulee kan hiermee heerlijk worden aangevuld tijdens de feestdagen. Ook kan je zelf inspiratie op doen door middel van een goede zoektocht op internet voor cocktails die speciaal zijn gemaakt voor de feestdagen. Hieronder worden er een aantal op een rijtje gezet. 

Een feestdagen dessert

Bijvoorbeeld een tiramisu martini. Deze cocktail past perfect bij een lekker tiramisu dessert tijdens de feestdagen en heeft eigenlijk vrijwel dezelfde smaak, maar dan in de vorm van een heerlijk drankje. Je kunt dit maken in een shaker of gewoon in een blender met bijvoorbeeld amaretto van het merk Disaronno. Door hem extra te versieren in een martiniglas met een mooie toef slagroom en chocoladesaus als afsluiter wordt dit jouw ideale cocktail tijdens de feestdagen. Ook kan je een Italiaans dessert mooi afmaken met een Limoncello Martini. Deze Italiaanse drank wordt vaak ingeschonken nadat het eten op is, maar door deze tijdens het dessert in de vorm van een cocktail te nuttigen weet je niet wat je meemaakt en smaakt je toetje nog lekkerder! Kom maar op met die gezellig en vooral lekkere feestdagen waarin we weer mogen genieten van al het lekkers!