Soms is het ineens tijd om het leven te vieren met een lekkere cocktail. Op die momenten heb je geen tijd om nog langs de slijterij of de supermarkt te gaan, maar moet je creatief zijn met de spullen die je al in huis hebt. Wij vertellen welke cocktails je kan maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. 

Zoals die ene fles vodka die op een feestje overbleef of de limonadesiroop die je iedere dag drinkt.  

Welke cocktails kan ik nu maken?

Hieronder vind je recepten voor cocktails die je zonder veel gedoe of moeilijke ingrediënten in elkaar draait. 

Met vodka: Moscow Mule

Ondanks dat de naam een beetje ingewikkeld klinkt, is de Moscow Mule eigenlijk een hele gemakkelijke cocktail. Het drankje bestaat uit 45 ml vodka, 120 ml gemberbier (of eventueel ginger ale) en wat limoen ter garnering. Als je toevallig angostura bitters hebt staan, doe deze er dan ook zeker in!

Met rum: Cuba Libre

De Cuba Libre is eigenlijk het verfijnde broertje van de Bacardi-cola. Het drankje bestaat uit rum, koude cola, veel limoen en veel ijs. Het zuurtje van de limoen gaat mooi samen met de zoete smaak van de cola. Binnen een paar minuten til je de standaard baco naar een hoog niveau.

Met rum: Mojito

De Mojito ziet eruit als een kunstwerkje, maar is eigenlijk in een handomdraai te maken. Pak een breed tumbler glas en doe hier 15 ml limoensap en 2 theelepels rietsuiker in. Deze stamp je fijn met de muddler. Vervolgens voeg je hier wat verse muntblaadjes, 30 ml rum en 90 ml bruiswater aan toen. Et voila!

Met witte wijn: Lemon Spritzer

Nog een (halve) fles witte wijn in de koelkast staan? Daar kunnen we iets leuks mee. Snijd een halve citroen in plakjes en leg deze in een mooi wijnglas. Voeg hier 100 ml witte wijn, 200 ml bruiswater en wat ijsblokjes aan toe. Nu heb je het perfecte drankje voor op een warme zomerdag. 

Met limonadesiroop: Vodka Lemonade

Houd je van wat zoetere drankjes? Dan is dit wat voor jou. Meng een shot vodka, met een half shot limonadesiroop, een half shot limoensap en top dit af met wat (bruis)water. Voeg nog wat ijsblokjes en fruit ter garnering toe en je bent klaar!