Ben jij nou een echte koffiedrinker en begin je jouw dag altijd standaard met een bak koffie? Probeer dan zeker eens een koffie-cocktail! Hier hoeft het geen feest voor te zijn, dit kan heerlijk op een vrijdagmiddag of lekker na het avond eten. Wat dacht je van de classic Espresso Martini met wodka, espresso en koffie likeur of een Irish Coffee met bruine suiker en whisky? Om zo’n heerlijke cocktail te maken, heb je natuurlijk de beste espressomachines nodig.

De classic, een Espresso Martini

Als je het hebt over koffie cocktails, dan staat de espresso martini toch wel echt bovenaan de lijst. Het scheutje wodka en de koffie geven je een echte kick na een zwaar diner om die after dinner dip met gemak door te komen! Nieuwsgierig hoe je deze cocktail maakt? Dit heb je nodig: 50 ml wodka, 40 ml warme espresso, 15 ml koffielikeur en ijsblokjes. Voeg je dranken toe aan een shaker en shaken maar! Voeg als laatste de ijsblokjes toe en shake nog een paar keer goed door elkaar. Schenk vervolgens je drankje in een glas, maar laat het ijs in de shaker. Wil je nou de beste espresso kunnen gebruiken voor je cocktail, dan kan de beste piston koffiemachine niet ontbreken.

Irish Coffee

Naast de Espresso Martini staat de Irish Coffee ook zeker hoog op het lijstje van favoriete koffiecocktails. Wil je nou een kop koffie die net dat beetje extra heeft? Dan is de Irish Coffee echt iets voor jou. Wat heb je nodig om deze cocktail te maken? 50 ml slagroom, espresso, 2 eetlepels rietsuiker, 50 ml Ierse whisky en nootmuskaat ter garnering. Irish Coffee serveer je het liefste in een warm glas. Voordat je begint, vul je je glas met kokend water. Meng vervolgens de koffie, whisky en suiker met elkaar. Ondertussen laat je het glas met water leeg lopen en doe je hier de koffie in. Schenk de room voorzichtig in de koffie, maar meng dit niet. Garneer met de nootmuskaat en het genieten kan beginnen! 

Tia en tonic

Misschien iets minder bekend dan de Espresso Martini en de Irish Coffee, maar zeker niet minder lekker! Ben je nou echt gek op het bittere van Gin Tonic, dan is deze koffiecocktail echt wat voor jou. Wat heb je nodig om deze cocktail te maken? Espresso, 45 ml Tia Maria, 80 ml Tonic en grapefruit ter garnering. Zo maak je deze cocktail: vul een glas met ijs en schenk de Tia Maria en de Tonic in het glas. Maak het vervolgens af door de espresso toe te voegen en maak de cocktail helemaal af met een schijf grapefruit. Welke van deze cocktails ga jij maken?