Shotjes! Hoe leuk is het om die zelf te maken. Als je een feestje geeft kunnen deze drankjes natuurlijk zeker niet ontbreken. Om deze zelf te maken kan je gemakkelijk een aantal stappen volgen waarmee je helemaal het heft in eigen handen houdt en zelf de drankjes naar eigen smaak kunt samenstellen. Het andere voordeel hiervan is, is dat je de shotjes maakt tegen een veel lagere prijs dan waarvoor je ze anders in de winkel zou kopen. Niet alleen op zaterdagavond is het feest, want shotjes kun je altijd nemen! De meeste mensen starten de party op vrijdag om het weekend in te luiden, maar zaterdag- en ook donderdagavond is een bekende en gebruikelijke avond om lekker los te gaan. 

Hoe kan je shotjes zelf maken?

De shotjes die je in de bar of in de club besteld zijn vaak ontzettend duur en eigenlijk heb je deze dus ook weer zo op. De shotjes vliegen er doorheen en zo zal je portemonnee ook steeds leger worden. Of je nou meer houdt van de zoete shotjes of juist van varianten die wat sterker zijn, er zijn zoveel combinaties te bedenken, dat het voor iedereen mogelijk is om hier lekker van te genieten. Indruk maken op je eigen georganiseerde feestje? Maak dan zelf de meest makkelijke en populaire cocktail shotjes en laat je gasten allemaal kennis maken met jouw shake vaardigheden! 

Welke shotjes kan je het beste en het makkelijkste maken?

Een van de meest makkelijke en lekkerste shotjes die je kunt maken is de B-52. Het heeft een bijzondere uitstraling en een bijzondere smaak, omdat er met maar liefst 3 lagen wordt gewerkt. Omdat je wil dat de laagjes ook goed te zien zijn, wordt het drankje niet gemixt, maar worden de 3 ingrediënten zo op elkaar geschonken, zodat het een mooie drankje wordt die je bijna niet wil opdrinken. Helaas tik je shotjes snel achterover, maar is het wel een kunst om deze te serveren. Ook een lekkere zoete shot kan je maken, welke het appeltaartje wordt genoemd. Met de ingrediënten likeur 43, slagroom, apfelkorn en kaneel is dit een heerlijk drankje om te nuttigen en daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Wie lust er nou geen appeltaart? Voor de echte bikkels is er ook nog het shotje, genaamd de stuiterbal. Deze shotjes gaan er snel doorheen en worden gemaakt van sambuca en Blue Curaçao.