B52 maken

De B52 shot is een van de meeste bekende shot wanneer je op stap gaat. De B52 shot wordt opgebouwd in 3 lagen. Tot slot wordt deze aangestoken aan de bar. De B52 shot wordt brandend gedronken met een rietje. Alsof er een engeltje in je mond plast.

B52 recept

Zelf een B52 maken? Zorg eerst voor de juiste ingrediënten in huis.

B52 ingrediënten

  • Baileys (1/3)
  • Cointreau (1/3)
  • Kahlua (1/3)
  • Aansteker
  • Rietje

Bereidingswijze

  1. Voeg (1/3) kahlua toe aan het shotglas
  2. Gebruik bij het tweede laagje een barlepel en schenk de Baileys toe. Met deze barlepel moet je het platteren. Dit zou eventueel ook met de bolle kant van een theelepel kunnen.
  3. Schenk geduldig en geleidelijk, zodat de laagjes niet vermengen!
  4. Vul laatste laagje met Cointreau. Dit laagje wordt uiteindelijk aangestoken, dus zorg ervoor dat die laagje niet vermengd.
  5. Steek tot slot de B52 aan met een aansteker en slurp de shot op met een rietje. Genieten maar!

Andere brandbare varianten van de B52

De Cointreau zou je ook nog met iets sterkers kunnen vervangen. De twee sterke dranken die je ook nog zou kunnen gebruiken zijn Bacardi 151 en Stroh Rum. Let goed op! Het vlammetje zal hoger komen dan de variant met Cointreau.

De naam B52

De Naam B52 komt van de Amerikaanse B-52 bommenwerper. Deze lange aftands zware-bommenwerpen wordt door de BS al sinds de jaren 50 gebruikt om brandbommen af te vuren. Dat is ook de reden dat de short aangestoken wordt. Let op: gebruik een rietje bij het drinken van dit drankje.

Gerelateerde cocktails

Cocktail 1

Cocktail 2

Cocktail 3