Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Onbekend

Een lekkere cocktail maken die bij iedereen in de smaak valt? Dan moet je de Buttery Nipple eens serveren. Een zoete cocktail met butterscotch en Baileys als basis. De Buttery Nipple kun je trouwens ook perfect als digestief schenken. Twee vliegen in één klap.

Cocktailset

Wil jij zelf een Buttery Nipple maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Buttery Nipple maken

Een Buttery Nipple maken kan iedereen. In enkele minuten tijd heb je deze zoete cocktail gemaakt. Het drankje vormt het perfecte begin van de avond of de perfecte afsluiter voor de zoetekauwen. De laagjes goed krijgen vormt een kleine uitdaging, maar mits wat oefening krijg je dit al snel onder de knie.

Buttery Nipple recept

De basis van het recept van de Buttery Nipple wordt gevormd door Baileys en butterscotch schnapps. Het alcoholpercentage van deze cocktail valt nog wel mee. Voel je je niet comfortabel met het maken van laagjes, dan hoeft dit niet. Op de smaak van de cocktail heeft dit totaal geen impact.

Buttery Nipple ingrediënten

  • 2 delen butterscotch schnapps
  • 1 deel Baileys
  • Afwerken met opgeklopte room en een framboosje

Bereidingswijze

  1. Doe de butterscotch schnapps in een shotje
  2. Giet de Baileys zachtjes over de schnapps om een laagje te maken
  3. Werk af met opgeklopte room en een framboosje

Waar komt Buttery Nipple vandaan?

Deze cocktail heeft een bijzondere naam die dateert uit de jaren ‘80. Waar de cocktail werkelijk is ontstaan is niet echt bekend. In sommige recepten wordt er ook nog vodka aan toegevoegd.

Gerelateerde cocktails

Slippery Nipple

Slippery Nipple

Dit is een cocktail met dezelfde naam en vergelijkbare ingrediënten. Het verschil is dat de Buttery Nipple Baileys Irish Cream en Butterscotch Schnapps bevat, terwijl de Slippery Nipple Galliano en Butterscotch Schnapps bevat.

Slippery Nipple recept

Mudslide

Mudslide

Een Mudslide is een romige cocktail met wodka, kahlua en Bailey’s Irish Cream. Het is vergelijkbaar met de Buttery Nipple vanwege de romige smaak.

Mudslide recept

White Russian

White Russian

De White Russian is een cocktail op basis van wodka, kahlua en room. Het is vergelijkbaar met de Buttery Nipple vanwege de romige smaak en de aanwezigheid van kahlua.

White Russian recept