Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Onbekend

Een funky cocktail met een ondeugende naam? Dan heb je het misschien wel over de Slippery Nipple. Deze cocktail is eigenlijk een shotje dat niet enkel door vrouwen wordt gewaardeerd. Als de cocktail goed wordt gemaakt, dan zijn er twee laagjes zichtbaar. Proberen maar zouden we zeggen.

Cocktailset

Wil jij zelf een Slippery Nipple maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Slippery Nipple maken

Een Slippery Nipple maken vergt wel wat oefening. Je moet immers de laagjes goed krijgen. De eerste keren kan deze cocktail mislukken, maar laat de moet niet in je schoenen zakken. Op een gegeven moment heb je de laagjes in de vingers.

Slippery Nipple recept

Het recept van de Slippery Nipple is niet moeilijk, er zijn immers maar 2 verschillende alcoholsoorten nodig. Door de verschillende relatieve dichtheid vormen ze laagjes. Baileys en Sambuca, meer is er in principe niet nodig, al wordt er soms ook grenadine aan toegevoegd.

Slippery Nipple ingrediênten

  • ½ Sambuca
  • ½ Baileys
  • ¼ Grenadine

Bereidingswijze

  1. Bedek de bodem van een shotglaasje met grenadine
  2. Laat de Sambuca in het glas lopen via de achterkant van een lepel. Doe dit zeer traag
  3. Doe hetzelfde met de Baileys

Waar komt Slippery Nipple vandaan

Deze shot dateert uit de jaren ‘80, een tijd waarin cocktails wel meer suggestieve namen kregen. Voor de rest is er eigenlijk geen uitleg voor dit zoet shotje. Het is simpelweg een grappige naam zonder al te veel verdere betekenis.

Gerelateerde cocktails

B52 Shot

B52 Shot

De B52 is een layered (gelaagde) cocktail, net als de Slippery Nipple. Beide cocktails bevatten laagjes van verschillende likeuren, wat resulteert in een vergelijkbaar uiterlijk en textuur. De B52 bevat koffielikeur, Ierse roomlikeur en sinaasappellikeur, terwijl de Slippery Nipple bestaat uit sambuca en Ierse roomlikeur.

B52 Shot recept

Buttery Nipple

Buttery Nipple

De Buttery Nipple heeft een vergelijkbare naam en bevat ook Ierse roomlikeur, net als de Slippery Nipple. Het belangrijkste verschil is dat de Buttery Nipple butterscotch-likeur gebruikt in plaats van sambuca.

Buttery Nipple recept

Mudslide

Mudslide

Hoewel de Mudslide geen layered cocktail is, bevat het ook Ierse roomlikeur en heeft het een romige textuur. De Mudslide bestaat uit koffielikeur, Ierse roomlikeur en wodka, wat resulteert in een zoete en romige smaak die vergelijkbaar is met de Slippery Nipple.

Mudslide recept