Tijd: 8 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: San Francisco

Een ui in een cocktail? Wees maar zeker. In het originele recept van deze lekkere cocktail met Martini zit effectief eens stukje ui. Een Martini Gibson cocktail is super lekker, minder gekend en toch makkelijk te maken. Wil je eens wat bijzonders schenken, dan zit je goed met deze topper.

Cocktailset

Wil jij zelf een Gibson cocktail maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Gibson cocktail maken

Een Gibson cocktail martini maken is niet moeilijk. Je moet wel vermouth en Martini in huis hebben en uiteraard een gepekeld ui. Zonder deze gepekelde ui, die de cocktail helemaal afmaakt en typeert, kunnen we niet van een echte martini gibson cocktail spreken. De bereiding neemt niet meer dan een 2-tal minuten in beslag en iedereen krijgt het meteen in de vingers.

Gibson cocktail recept

Het recept van een Gibson cocktail is simpel. Meer dan gin, droge vermouth en een cocktail uitje komt er niet aan te pas. Iedereen die een cocktail wil maken kan met dit eenvoudige recept aan de slag. Het vormt een alternatief voor heel wat andere combinaties met Martini

Gibson cocktail ingrediënten

  • 60 ml gin
  • 10 ml droge witte vermouth
  • 1 à 3 zilveruitjes

Bereidingswijze

  1. Neem een Martini glas
  2. Doe de gin en vermouth in een shaker
  3. Voeg ijs toe
  4. Shake en gebruik een stainer om het glas te vullen
  5. Garneer met de zilveruitjes op een prikkertje

Waar komt de Gibson cocktail vandaan?

De oorsprong van deze cocktail is niet glashelder. Volgens sommige verhalen zou een zakenman uit San Francisco deze variant bedachte hebben in de Bohemian Club. De cocktail dook alvast op in een naslagwerk in 1908.

Gerelateerde cocktails

Negroni

Negroni

De Negroni is een cocktail die ook gin en vermouth bevat.

Negroni recept

Vesper Martini

Vesper Martini

Ze hebben dezelfde basis van gin en droge vermout.

Vesper Martini recept

Corpse Reviver

Corpse Reviver

Bevat ook gin en droge vermout, maar heeft ook een vleugje Cointreau en een scheutje absint, wat de smaak iets anders maakt dan de Gibson.

Corpse Reviver recept