Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Bordeaux

Lillet is een fijn drankje dat al heel wat jaren meegaat maar recent weer populair is geworden. Er zijn meerdere cocktails mogelijk met Lillet, maar de bekendste is de Lillet met tonic. Heerlijk verfrissend op een zomerse dag.

Cocktailset

Wil jij zelf een Lillet cocktail maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Lillet cocktail maken

Bij het maken van een Lillet cocktail komt niet zo gek veel kijken. In 3 eenvoudige stappen bereid jij een lekkere Lillet cocktail met tonic. Er zijn helemaal geen speciale vaardigheden mogelijk en zelfs beginners kunnen dit perfect.

Lillet cocktail recept

Buiten een fles Lillet, tonic van goede kwaliteit, een schijfje sinaasappel en wat ijs heb je helemaal niets nodig. Het recept van deze cocktail is super eenvoudig en in een handomdraai te bereiden.

Lillet cocktail ingrediënten

  • 5 cl Lillet blanc
  • 10 cl tonic
  • 1 schijfje sinaasappel

Wil je een variant, dan kan je er ook nog vlierbloesemsiroop, koolzuurhoudend water en limoen aan toevoegen. Een blaadje verse munt maakt het geheel helemaal af.

Bereidingswijze

  1. Vul een glas met ijs
  2. Voeg er de Lillet blanc en de tonic aan toe
  3. Roeren en afwerken met een schijfje sinaasappel

Waar komt Lillet cocktail vandaan?

Lillet is eigenlijk een Franse aperitiefwijn die oorspronkelijk uit Bordeaux komt. Dit drankje bestaat al langer dan 150 jaar. De Lillet is er in verschillende varianten. Wanneer de Lillet met gin is gemixt, dat is niet duidelijk.

Gerelateerde cocktails

Bellini

Bellini

Deze cocktail is gemaakt met perzikpuree en prosecco en heeft ook een fruitige en lichtzoete smaak. De kleur van de Bellini is vergelijkbaar met die van de Lillet cocktail.

Bellini recept

Kir Royal

Kir Royal

Dit is een eenvoudige cocktail die bestaat uit crème de cassis en champagne. Het heeft een fruitige en lichtzoete smaak en heeft een vergelijkbare kleur als de Lillet cocktail.

Kir Royal recept

Mimosa

Mimosa

Deze cocktail bestaat uit champagne en sinaasappelsap en heeft een fruitige en verfrissende smaak. De kleur van de Mimosa is vergelijkbaar met die van de Lillet cocktail.

Mimosa recept