Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Caraïben

Een zomerse cocktail om duimen en vingers bij af te likken? Dan komt de Malibu Baybreeze zeker in aanmerking. De fruitige smaakjes maken van deze cocktail een allemansvriend.

Cocktailset

Wil jij zelf een Malibu Baybreeze maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Malibu Baybreeze maken

Voor het maken van een Malibu Baybreeze moet je geen ervaring hebben. Het maken van deze cocktail is niet complex en kan iedereen. Misschien net daarom dat deze cocktail zo populair is op feestjes thuis. Al kunnen de vrolijke kleuren er ook wel voor iets tussen zitten.

Malibu Baybreeze recept

Malibu vormt de basis en daar kun je eigenlijk naar hartenlust sappen aan toevoegen. Het is vooral de cocos die dit drankje zijn bijzondere smaak geeft. In principe zijn er maar drie ingrediënten nodig, waardoor het recept heerlijk eenvoudig is.

Malibu Baybreeze ingrediënten

  • 50 ml Malibu
  • 50 ml Cranberrysap
  • 50 ml Ananassap
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Vul een klassiek Highball glas voor 3/4de met ijs.
  2. Vul met de Malibu, vervolgens het ananassap en werk af met het cranberrysap.
  3. Als garnituur kan je er een schijfje ananas of limoen aan toevoegen.

Waar komt Malibu Baybreeze vandaan?

Deze cocktail zou dateren uit de jaren ‘70 of ‘80. Malibu zelf is een rum die gelanceerd werd in 1982 en wordt gemaakt met rum uit de Caraïben en natuurlijke kokosaroma’s. De bakermat van deze rum ligt in Barbados, waar het heerlijke zomerweer zich uitstekend leent voor deze zomerse cocktail boordevol fruitige smaakjes.

Gerelateerde cocktails

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Net als de Malibu Baybreeze is dit een fruitige en zoete cocktail die perfect is voor een zomerse dag. Beide cocktails bevatten ananassap en cranberrysap, hoewel de Sex on the Beach ook perziklikeur en sinaasappelsap bevat.

Sex on the Beach recept

Sea Breeze

Sea Breeze

De Sea Breeze lijkt erg op de Malibu Baybreeze omdat beide cocktails cranberrysap bevatten. De Sea Breeze bevat ook grapefruitsap in plaats van ananassap, en wodka in plaats van Malibu rum.

Sea Breeze recept

Cape Codder

Cape Codder

Deze cocktail lijkt het meest op de Malibu Baybreeze omdat het ook een simpele mix is van sap en wodka. In plaats van ananassap bevat de Cape Codder echter cranberrysap en het bevat geen Malibu rum, maar wodka. Het is een verfrissende cocktail die perfect is voor een warme zomerdag.

Cape Codder recept