Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Onbekend

Zin in een overheerlijke cocktail die perfect past bij de zomer? Dan is een Malibu Sunset, dé cocktail om uit te proberen. Deze cocktail lijkt op een fraaie zonsondergang qua kleuren en smaakt heerlijk. Makkelijk te bereiden, nog makkelijker om van te genieten

Cocktailset

Wil jij zelf een Malibu Sunset maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Malibu Sunset maken

De kleurschakeringen zijn typisch aan het maken van een Malibu Sunset. De lagen moeten niet perfect afgelijnd zijn, waardoor iedereen deze cocktail kan maken. De alcohol niet te snel schenken, daar gaat het om. Mits wat oefening kun ook jij de perfecte Malibu Sunset maken.

Malibu Sunset recept

Het recept van een Malibu Sunset is makkelijk. De basis wordt gevormd door Malibu rum. Verder is er enkel vruchtensap nodig en grenadine. We hoeven je vast niet te vertellen dat het om een zoete cocktail gaat. Uitkijken dus, want deze cocktail loopt binnen als frisdrank, maar kan er toch stevig inhakken.

Malibu Sunset ingrediënten

  • 30 ml Malibu rum
  • 30 ml grenadine
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 60 ml ananas- of grapefruitsap
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Vul een glas met ijs en doe er de Malibu en vruchtensappen bij
  2. Giet er traag de grenadine bovenop
  3. Roer zachtje om ze de laagjes lichtjes in elkaar te laten overgaan

Waar komt Malibu Sunset vandaan?

Malibu is een rum die eigenlijk sterker aanleunt bij een likeur van kokosnoot. Malibu zelf werd gelanceerd in 1982, maar wanneer de Malibu Sunset ontstaan is, is niet echt duidelijk. Er wordt vanuit gegaan dat de Malibu Sunset ergens in de jaren ‘80 het levenslicht zag.

Gerelateerde cocktails

Bahama Mama

Bahama Mama

Deze cocktail bevat rum, ananassap en sinaasappelsap, net als de Malibu Sunset cocktail. De Bahama Mama heeft ook nog extra ingrediënten zoals kokosmelk en grenadine, waardoor hij een iets andere smaak heeft.

Bahama Mama recept

Mango Mojito

Mango Mojito

Deze cocktail heeft ook een roze/oranje kleur en bevat mango, limoen en munt. Hoewel het niet dezelfde ingrediënten bevat als de Malibu Sunset cocktail, zou het een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een fruitige en verfrissende cocktail.

Mango Mojito recept

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Deze cocktail heeft ook een vergelijkbare kleur en bevat wodka, perziklikeur, cranberrysap en sinaasappelsap. Het is een zoete en fruitige cocktail die ook populair is op zomerse feestjes.

Sex on the Beach recept