Pornstar Martini maken

Een cocktail met een kinky uitstraling voor de durvers? Dan smaakt een Pornstar Martini altijd. Het succesnummer in de nachtclubs en betere bars. Ben je toe aan een flinke portie wodka dan valt deze cocktail ongetwijfeld in de smaak. Shake de ingrediënten, haal de wodka, Passoa, passievrucht, eiwit en limoen erbij en shaken maar. Voor je het weet ontpop jij je tot een echte pornstar en ben je de held(in) van de avond. Eerlijk, voor minder ga je niet, toch?

Pornstar Martini recept

Een fantastische Pornstar Martini bereiden? Met het klassieke recept dat je hier vindt, zit je altijd goed. Er komt wat oefenen aan te pas, maar voor je het weet shake jij cocktails als een professional.

Pornstar Martini ingrediënten

 • 25 ml vanille wodka
 • 25 ml prosecco
 • 25 ml Passoa
 • limoensap van ½ limoen
 • 1 tl poedersuiker
 • 1 el eiwit
 • ½ passievrucht
 • Ijsblokjes

Bereidingswijze

 1. Doe de wodka, Passoa, het eiwit en het limoensap samen in een met ijsblokjes gevulde cocktailshaker. Schud zo’n 25 seconden alles goed door elkaar
 2. Giet de inhoud van je shaker in een stijlvol Martiniglas en werk af met de halve passievrucht
 3. Sprenkel wat poedersuiker over de passievrucht
 4. Een shotje prosecco vult het geheel aan

De Pornstar Martini drink je niet zomaar, maar in een bepaalde volgorde. Eerst lepel je de passievrucht uit, vervolgens is het tijd voor het shotje prosecco en pas dan val je de cocktail aan. Zo geniet je optimaal van de smaaksensatie van een Pornstar Martini.

Het ontstaan van de Pornstar Martini

Ontstaan in Italië? Vergeet het maar. De Pornstar Martini werd blijkbaar voor het eerst in Australië gedronken. De hype waaide over en in 1999 ging Douglas Ankrah, van Café Lab in Londen ermee aan de slag. De Londense wijk Soho werd de heimat voor Pornstar Martini fans. In Groot-Brittannië is deze cocktail nog steeds ontzettend populair. Vergelijk deze cocktail niet met een klassieke Martini want de smaaksensatie is helemaal anders. Het feit dat er Martini in de naam zit, verwijst dan ook eerder naar het glas dan naar het wereldberoemde drankje.

Verschillende Pornstar Martini variaties

Mag het soms wel wat anders zijn? Probeer dan zeker eens de Strawberry Pornstar met geblende aardbeien. Of waarom niet de Pornstar Spoom waar zelfs een Soledo ijsje aan te pas komt.

Gerelateerde cocktails

Bellini

Scroppino

Kir Royal