Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Mexico

Ranch Water mag dan een vrij onbekende cocktail zijn, dat maakt dit drankje niet minder lekker. Het zit al in de naam, maar de cowboys in de States zijn er wild van. Deze cocktail krijg je makkelijk in de vingers en is eens wat anders om te serveren. Probeer deze topper zeker uit, je gasten zullen het geweldig vinden.

Cocktailset

Wil jij zelf een Ranch Water maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Ranch Water maken

Deze verfrissende cocktail is helemaal niet moeilijk om te maken. In Texas kan iedereen het en ook jij kan deze highball bereiden. Het heeft wel wat weg van een klassieke margarita, maar dan met een twist. De citrussmaak maakt deze cocktail ontzettend verfrissend. De exacte verhoudingen zijn bij deze cocktail niet zo belangrijk, het kan dus eigenlijk niet mislopen.

Ranch Water recept

Het recept van Ranch Water is betrekkelijk eenvoudig. Echte liefhebbers zweren bij het Mexicaanse Topo Chico mineraalwater, maar dat is in onze contreien zeer moeilijk te vinden. Gelijk welk merk voldoet om deze cocktail te maken.

Ranch Water ingrediënten

  • 80 ml tequila
  • 40 ml limoensap
  • 150 ml bruisend water
  • IJsblokjes

Met de verhoudingen kun je spelen naargelang smaak.

Bereidingswijze

  1. Doe de tequila en het limoensap in een highball en roer.
  2. Vul bij met bruiswater.
  3. Afwerken kan met een partje limoen.

Waar komt Ranch Water vandaan?

In Texas is deze verfrissende cocktail ontzettend populair. Van origine lijkt deze cocktail uit Mexico overgewaaid. Daar werken ze altijd met Top Chico, een extreem bruisend mineraalwater.

Gerelateerde cocktails

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Deze cocktail bevat tequila, sinaasappelsap en grenadine. Het is vergelijkbaar met Ranch Water omdat het ook tequila bevat en het een fruitige, verfrissende smaak heeft.

Tequila Sunrise recept

Margarita

Margarita

De klassieke margarita is een cocktail die tequila, triple sec en limoensap bevat. Het heeft ook een zure en verfrissende smaak, net als Ranch Water.

Margarita recept

Moscow Mule

Moscow Mule

Beide cocktails bevatten limoen en een bruisende component, en de Moscow Mule bevat ook gemberbier, wat de Ranch Water zijn scherpe smaak zou kunnen aanvullen. Daarnaast hebben beide cocktails een heldere, sprankelende uitstraling en zijn ze verfrissend om te drinken.

Moscow Mule recept