Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Verenigde Staten

Screwdriver maken

Om deze cocktail de baas te kunnen hoef je helemaal geen ervaren klusser te zijn. Deze longdrinkcocktail gaat al heel wat jaren mee en combineert het beste van wodka en appelsiensap. Een échte cocktail is het in principe niet, want daarvoor heb je in principe 3 ingrediënten nodig. Maar laat dat de pret niet drukken en geniet van dit lekkere drankje dat het wereldwijd goed doet. Nood aan een flinke portie alcohol en de nodige zoetigheid? Dan valt deze eenvoudig te bereiden cocktail ongetwijfeld in de smaak. Wie weet begin je er wel spontaan van te klussen.

Cocktailset

Wil jij zelf een Screwdriver maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Screwdriver recept

Om een Screwdriver te bereiden heb je echt geen talent nodig. Iedereen kan het want deze cocktail valt super eenvoudig te bereiden.

Screwdriver ingrediënten

  • 35 ml wodka
  • 100 ml sinaasappelsap
  • Partje sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes
  2. Voeg de Wodka en het sinaasappelsap toe
  3. Roer en garneer met een partje sinaasappel

Je merkt het, het kleinste kind kan deze cocktail bereiden.

Het ontstaan van de Screwdriver

De Screwdriver is zonder twijfel één van de allereerstes Wodka-cocktails. Amerikaanse oliearbeiders in de Perzische Golf begonnen met het toevoegen van Wodka aan hun sinaasappelsap en de Screwdriver was geboren. De naam? Omdat ze niets anders hadden om te roeren gebruikten ze hun schroevendraaiers. Beetje vies misschien, maar dat kon de pret niet drukken. Deze cocktail zou dus ergens in de jaren ‘40 ontstaan zijn. Moeilijk is het recept niet, maar de smaak zit goed en je krijgt er een stevige kick van.

Verschillende Screwdriver variaties

Omdat de Screwdriver heel eenvoudig is, zijn er een aantal varianten die net iets complexer zijn. Zo is er de Screaming Screwdriver waar ook eierdooier en een theelepel suikerstroop aan te pas komt. Bij een Slow Screw wordt de wodka dan weer vervangen door brandewijn. Kies je voor een Orange Blossom dan wissel je de wodka in voor gin.

Gerelateerde cocktails

Cape Codder

Cape Codder

Deze cocktail is gemaakt van wodka en cranberrysap, waardoor de kleur lijkt op die van een Screwdriver. Beide cocktails zijn verfrissend en perfect voor een zomerse dag.

Cape Codder recept

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Deze cocktail heeft ook sinaasappelsap als ingrediënt, net als de Screwdriver. De kleur van deze cocktail is prachtig en past perfect bij een feestelijke gelegenheid.

Tequila Sunrise recept

Mimosa

Mimosa

deze klassieke brunchcocktail bestaat uit sinaasappelsap en champagne. Het is een heerlijke licht alcoholische drank die qua kleur lijkt op een Screwdriver. Perfect voor een feestelijke brunch of lichte borrel.

Mimosa recept