Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Florida

Een heerlijke vodka kan smaken en met wat limonade erin. Als barman valt een Vodka Lemonade super makkelijk te maken, dus een kunst is het niet. Frisheid combineren met wat pit? Dan is deze cocktail altijd een doorslaggevend succesnummer.

Cocktailset

Wil jij zelf een Vodka Lemonade maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Vodka Lemonade maken

Deze cocktail wordt ook wel de Pink Vodka Lemonade genoemd, waardoor dit drankje vooral bij vrouwen een succes is. Het roze kleurtje oogt fris en een Vodka Lemonade heb je binnen de twee minuten gemaakt. Er bestaan heel wat varianten, waarbij er al dan niet siroop en verschillende sappen aan te pas komen. Het is maar wat jij of je gasten lekker vinden en/of in huis hebt.

Vodka Lemonade recept

Er zijn best een aantal verschillende Vodka Lemonade recepten in omloop. Het gaat dus een beetje om persoonlijke smaak. De basis is wel altijd kwalitatieve vodka en in het merendeel van de gevallen wordt er ook Sprite gebruikt. Verder kan je gerust experimenteren tot de smaak helemaal goed zit naar jouw gevoel.

Vodka Lemonade ingrediënten

  • 175 ml vodka
  • 950 ml Sprite of 7Up
  • 75 ml limoensap
  • 120 ml cranberrysap
  • IJs

Bereidingswijze

  1. Doe ijs in je shaker en doe er de vodka en het limoen- en cranberrysap in. Aftoppen doe je met de Sprite en vervolgens garneer je met enkele schijfjes limoen.

Waar komt Vodka Lemonade vandaan?

De Vodka Lemonade zou ontstaan zijn in de Whiskey Creek Golf Course in Fort Myers, Florida. Daar zou bartender Daton Lewis de cocktail als eerste hebben geserveerd in 2005. Ondertussen zijn er wel een aantal varianten, dus veel maakt het allemaal niet uit, zolang je er maar van geniet.

Gerelateerde cocktails

Gin Tonic

Gin Tonic

Deze cocktail bevat gin en tonic water en wordt meestal geserveerd met een schijfje citroen of limoen. Hoewel de basisalcohol anders is, delen Vodka Lemonade en Gin Tonic een vergelijkbare frisheid en eenvoud, waardoor ze geschikt zijn voor dezelfde gelegenheden.

Gin Tonic recept

Sea Breeze

Sea Breeze

De Sea Breeze is een verfrissende cocktail op basis van wodka, cranberrysap en grapefruitsap. Hoewel het meer fruitige smaken bevat dan de Vodka Lemonade, zijn beide drankjes verfrissend en licht, ideaal om te drinken op warme dagen of bij ontspannen gelegenheden.

Sea Breeze recept

Cape Codder

Cape Codder

Deze cocktail bestaat uit wodka en cranberrysap, geserveerd met een schijfje limoen. Net als de Vodka Lemonade is de Cape Codder een eenvoudige, verfrissende cocktail met een basis van wodka en een fruitige smaak.

Cape Codder recept