Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Cuba

Een heerlijke Vodka Mojito is niet moeilijk om te maken, maar kan wel smaken. Deze cocktail doet het goed in de zomer en zorgt meteen voor een fijne vibe. Het is een lichte cocktail die perfect geschikt is voor zomerse dagen en niet al te waar is

Cocktailset

Wil jij zelf een Vodka Mojito maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Vodka Mojito maken

Een Vodka Mojito kan heel makkelijk gemaakt worden, er is geen shaker voor nodig. Zelfs zonder ervaring toon je deze cocktail redelijk snel op de bar.

Vodka Mojito recept

Het recept van een Vodka Mojito is makkelijk. Verse munt is belangrijk, net als kwalitatieve vodka. Rum laat je weg uit deze cocktail, zodat het een variant wordt op de klassieker. Mineraalwater is ook nodig om het geheel af te werken, al kun je ook voor frisdrank kiezen.

Vodka Mojito ingrediënten

  • 6 cl vodka
  • 6 muntblaadjes
  • 4 kwartjes limoen
  • Simpele siroop
  • Mineraalwater of Sprite/7Up

Bereidingswijze

  1. Doe doe munt, limoen en siroop in het glas
  2. Roer zachtjes
  3. Vul het glas met ijs
  4. Giet het water en de vodka in het glas
  5. Garneer met de limoenpartjes en muntblaadjes

Waar komt Vodka Mojito vandaan?

De mojito heeft zijn oorsprong in Cuba, maar waar deze cocktail is ontstaan is niet echt duidelijk. Ongetwijfeld is een barman aan het experimenteren gegaan en bij deze cocktail uitgekomen.

Gerelateerde cocktails

Mojito

Mojito

Mojito is de meest vergelijkbare cocktail met een Vodka Mojito. Het enige verschil is dat de Mojito op basis van rum is in plaats van wodka. Beide drankjes bevatten munt, limoen, suiker en bruiswater, waardoor ze verfrissend en ideaal zijn voor warme dagen en ontspannen gelegenheden.

Mojito recept

Limoncello Mojito

Limoncello Mojito

Deze cocktail is een variatie op de traditionele Mojito, met limoncello in plaats van rum of wodka. Net als de Vodka Mojito bevat het munt, limoen en bruiswater, wat zorgt voor een verfrissende en fruitige smaak.

Limoncello Mojito recept

Gin Rickey

Gin Rickey

Hoewel het geen munt bevat, is de Gin Rickey een cocktail die qua smaak en gelegenheid vergelijkbaar is met de Vodka Mojito. Het bestaat uit gin, limoensap en bruiswater, wat resulteert in een verfrissende en lichtzure cocktail.

Gin Rickey recept