Tijd: 9 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Tenerife

Nog nooit van de Barraquito cocktail gehoord? Dat hoeft niet te verbazen, want heel bekend is deze cocktail niet. Laat je dat echter niet afschrikken, want dat doet niets af aan de smaak van de Barraquito. Wil je zelf aan de slag met de drankje? Wij vertellen je er graag meer over.

Cocktailset

Wil jij zelf een Barraquito maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Barraquito maken

De Barraquito is een koffiedrankje en vergt wel wat moeite om te maken. Het is een combinatie van gecondenseerde warme melk, een shot espresso, opgeklopte melk, limoen, kaneel en Licor 43. Schuim de melk op, zet de koffie en zorg dat je laagjes krijgt, want daar draait het bij de Barraquito om. Begin met de gecondenseerde melk, dan de likeur en vervolgens het schuim, wat limoenschil, de warme melk en tot slot de koffie. Afwerken doe je met kaneel. Er komt wat oefening bij kijken, maar ook jij kan de perfecte Barraquito in de vingers krijgen, mits wat oefening.

Barraquito recept

Hierboven hebben we eigenlijk het recept en de bereidingswijze van de perfecte Barraquito al uit de doeken gedaan. Er zijn ook versies die lactose- en alcoholvrij zijn. Hier komt nog meer moeite bij kijken, als je het dus simpel wil houden raden we je dit niet aan. Je bent dan al snel voor een half uurtje vertrokken, wat ten koste gaat van de sfeer.

Barraquito ingrediënten

 • 25 ml gecondenseerde melk
 • 200 ml volle melk
 • 40 ml Licor 43
 • 100 ml sterke koffie
 • 1 limoen
 • kaneelpoeder
 • 1 glas

Bereidingswijze

 1. Schuim de volle melk op en zet de koffie
 2. Begin met een laagje gecondenseerde melk
 3. Voeg een laagje likeur toe
 4. Leg de limoenschil op het mengsel
 5. Lepel 6 eetlepels melkschuim in je glas
 6. Schenk er vervolgens zachtjes de 100 ml warme melk over
 7. Sluit af met een shot koffie
 8. Afwerken doe je met het kaneelpoeder

Waar komt de Barraquito vandaan?

De Barraquito wordt ook wel Spaanse koffie genoemd. De oorsprong van dit drankje vind je op Tenerife. De locals drinken deze koffie daar al jaren en toeristen zijn er ondertussen even gek van. De fraaie laagjes maken van deze koffie een echte blikvanger. Deze Canarische koffie is vast en zeker het proberen waard.

Gerelateerde cocktails

Carajillo

Carajillo

Dit is een Spaanse koffiecocktail gemaakt met espresso en likeur, vergelijkbaar met de Barraquito.

Carajillo recept

Spanish Coffee

Spanish Coffee

Ook een koffiecocktail, gemaakt met rum en Tia Maria, afgemaakt met slagroom. Dit heeft ook een vergelijkbare smaakprofiel als Barraquito.

Spanish Coffee recept

Espresso Martini

Espresso Martini

Deze cocktail combineert koffie en vodka, net als de Barraquito. De Espresso Martini heeft echter geen lagen, in tegenstelling tot de Barraquito.

Espresso Martini recept