Tijd: 4 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Mexico

Trek in een Mexicaanse cocktail de net wat minder bekend is? Dan is het tijd om een Cantarito uit je vingers te toveren. Deze variant op de Paloma valt makkelijk te maken, is verfrissend en verrassend. Ideaal als je eens wat nieuws wil serveren.

Cocktailset

Wil jij zelf een Cantarito maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Cantarito maken

Een Cantarito maken is niet makkelijk, al kan het nog wel een uitdaging vormen om de typische aardewerk beker te vinden waarin deze cocktail eigenlijk geserveerd moet worden. Deze bekers worden in Mexico zelf geproduceerd en geven de specifieke uitstraling aan de cocktail. Online bestellen is meestal de beste optie.

Cantarito recept

Het recept van de Cantarito cocktail is niet bijzonder. Deze verfrissende cocktail is heerlijk op een bloedhete dag en blijft door de aardewerk kop net wat koeler. Bovendien zorgt een snufje zout voor een extra punch. Er vallen online verschillende recepten voor deze cocktail te vinden, maar wij kiezen voor het origineel.

Cantarito ingrediënten

 • 2 shots tequila van een kwalitatief merk
 • 1 ½ shot vers geperst fruitsap
 • ¾ shot roze pompelmoessap
 • ½ shot limoensap
 • 2 snufjes zout
 • 2 shots pompelmoes tonic

Bereidingswijze

 1. Dompel de kop 10 minuten onder in koud water.
 2. Wrijf indien mogelijk de rand van kop in met Tajín Clasico kruiden.
 3. Doe de tequila, fruitsappen en en het zout in een shaker met ijs.
 4. Goed schudden en schenken in de beker met ijs
 5. Werk het geheel af met de tonic en roer zachtjes. Doe er nog een partje limoen bij als versiering.

Waar komt Cantarito vandaan?

De roots van de Cantarito zijn onduidelijk. Het drankje komt zeker en vast uit Mexico, maar verder komen we niet echt. Er zijn verschillende varianten en in Mexico is deze cocktail bij alle lagen van de bevolking populair.

Gerelateerde cocktails

Margarita

Margarita

De Cantarito heeft veel overeenkomsten met de Margarita, omdat ze beide tequila, limoensap en grapefruit gebruiken. Het belangrijkste verschil is dat de Cantarito meestal wordt geserveerd met koolzuurhoudend water en zout op de rand van het glas.

Margarita recept

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

De Tequila Sunrise heeft ook tequila en grapefruitsap, maar voegt ook sinaasappelsap en grenadine toe. Het heeft een zoetere smaak dan de Cantarito, maar kan een goede keuze zijn voor mensen die de Cantarito lekker vinden en iets anders willen proberen.

Tequila Sunrise recept

Ranch Water

Ranch Water

Ranch Water lijkt qua smaakprofiel enigszins op Cantarito omdat het ook een verfrissende en dorstlessende cocktail is. Het bevat tequila en sprankelend mineraalwater, wat zorgt voor een verfrissende smaak met een lichte tequila kick.

Ranch Water recept