Tijd: 6 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Duitsland

Een gin, ja dat ken je, maar ken je de Gin Basil Smash? Deze vrij onbekende cocktail is super lekker en de moeite van het proberen waard. Wij zijn alvast fan van deze variant op de klassieke gin, nu jij nog. Het groene kleurtje oogt fris en deze cocktail is dan ook heerlijk in de zomer.

Cocktailset

Wil jij zelf een Gin Basil Smash maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Gin Basil Smash maken

Deze cocktail maken is niet moeilijk. Trouwens vooral in Duitsland is dit drankje ontzettend populair. Voorkennis heb je niet nodig om een Gin Basil Smash te maken. Heel veel ingrediënten heb je niet nodig, maar een kwalitatieve gin, basilicumblaadjes en suikersiroop zijn wel onmisbaar. Toch maar even deze zaken in huis halen voor je aan de slag gaat dus.

Gin Basil Smash recept

Het recept van de Gin Basil Smash is niet zo moeilijk. Complex is het volgen van dit recept niet. Goed shaken is wel de boodschap wil je de best smakende Gin Basil Smash bekomen. Ga wat ons betreft ook steeds voor het originele recept, dit smaakt heerlijk.

Gin Basil Smash ingrediënten

  • 30 ml gin
  • 15 ml suikersiroop
  • 15 ml citroensap
  • IJsblokjes
  • Verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Begin met het scheuren van een 12-tal basilicum blaadjes en plet ze met een stamper in de shaker.
  2. Voeg er de gin, het citroensap en de suikersiroop aan toe. Deze suikersiroop vind je in de supermarkt of speciaalzaak.
  3. Vul de shaker met ijs en schudden maar.
  4. Strain het drankje in een glas.
  5. Werk af met nog wat basilicum blaadjes.

Waar komt de Gin Basil Smash vandaan

Van origine komt deze cocktail uit Hamburg in Duitsland. Daar zou de cocktail zijn uitgevonden in Le Lion Bar de Paris. Deze cocktail gaat al even mee en werd in 2008 zelfs verkozen tot beste nieuwe cocktail van het jaar. In Duitsland is deze cocktail heel populair, maar ook in andere landen vind je de Gin Basil Smash soms op de kaart.

Gerelateerde cocktails

Gin Gimlet

Gin Gimlet

Een eenvoudige cocktail met gin en limoensap, die vergelijkbaar is met de Gin Basil Smash vanwege de gin-basis en de frisse smaak van de limoen.

Gin Gimlet recept

Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz

Een cocktail op basis van gin, citroen en limoen, suikersiroop, room, eiwit en sodawater, vergelijkbaar met de Gin Basil Smash vanwege de frisse smaak en de combinatie van gin en citrus.

Ramos Gin Fizz recept

Last Word

Last Word

Een cocktail op basis van gin, groene Chartreuse, maraschino likeur en limoensap, die vergelijkbaar is met de Gin Basil Smash vanwege de gin-basis en de kruidige smaak van Chartreuse.

Last Word recept