Tijd: 5 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Zuid-Tirol

Een heerlijke Hugo cocktail bereiden? Ook jij kan het. Een lekkere Hugo cocktail maken is niet moeilijk. Mits wat oefening slaag je er ongetwijfeld in. In Nederland is deze zomerse cocktail ontzettend populair.

Cocktailset

Wil jij zelf een Hugo cocktail maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Hugo cocktail maken

Een Hugo cocktail maken is niet moeilijk en zelfs als beginnende bartender moet het je zeker lukken. Vlierbloesemsiroop vormt daarbij een belangrijk onderdeel. Om deze cocktail te maken heb je geen bijzondere vaardigheden nodig, probeer het dus zeker eens uit.

Hugo cocktail recept

Zoals eerder aangehaald is het recept van deze cocktail niet moeilijk. Je vindt meerdere varianten. Er zijn zelfs flessen Hugo cocktails, maar als je het drankje zelf maakt, smaakt het eens zo goed.

Hugo cocktail ingrediënten

  • 30 ml vlierbloesemsiroop
  • 30 ml bruiswater
  • 120 ml prosecco
  • 1 schijfje limoen
  • 2 takjes munt
  • ijsklontjes

Bereidingswijze

  1. Schenk de vlierbloesemsiroop in en voeg er de prosecco en het bruiswater aan toe
  2. Roer even goed door
  3. Voeg de munt toe en de limoen
  4. Vul het glas verder met ijsblokjes

Waar komt Hugo cocktail vandaan?

Deze cocktail is ontzettend bekend in het Italiaanse Bolzano. In Zuid-Tirol wordt deze cocktail vaak gedronken. Overal staat deze cocktail op de kaart. De bedenkers zijn Stefan Zanotti en Thomas Divina.

Gerelateerde cocktails

Bellini

Bellini

De Bellini heeft prosecco en perzikpuree als ingrediënten. Het is een lichte en verfrissende cocktail die perfect is voor een zomerse gelegenheid.

Bellini recept

Gin Basil Smash

Gin Basil Smash

De Gin Basil Smash heeft gin, verse basilicumblaadjes, limoensap en suikersiroop als ingrediënten en kan worden aangevuld met bruiswater voor een sprankelend effect. De verse kruiden geven deze cocktail een vergelijkbare verfrissende smaak als de Hugo cocktail.

Gin Basil Smash recept

Lillet cocktail

Lillet cocktail

Een cocktail gemaakt met Lillet Blanc, een Franse aperitiefwijn, en sinaasappelbitters. Het is een verfrissende en fruitige cocktail die perfect is voor een zomeravond.

Lillet cocktail recept