Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Japan

Deze klassieker moet je als barman simpelweg in de vingers hebben. De Japanese Cocktail gaat al eeuwen mee en blijft even actueel. Een smakelijke dorstlesser en een hit in elke bar.

Cocktailset

Wil jij zelf een Japanese Cocktail maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Japanese Cocktail maken

Een Japanese Cocktail maken vergt niet veel oefening. Deze cocktail serveer je binnen de 3 minuten, dat geven we je op een briefje. Dat doet echter niets af aan de smaak.

Japanese Cocktail recept

Het recept van een Japanese Cocktail bevat wel enkele ingrediënten. In de klassieker vind je cognac, limoensap, bitters en orgeat siroop. De verhoudingen zijn belangrijk om tot de ultieme smaakbeleving te komen. Je hebt om dit recept te bereiden geen shaker nodig, maar het kan wel.

Japanese Cocktail ingrediënten

  • 6 cl cognac
  • 1,5 cl limoensap
  • 1,5 cl orgeat siroop
  • 1 geut aromatische bitters
  • Limoenschil

Bereidingswijze

  1. Doe de ingrediënten in een shaker gevuld met ijs en schud.
  2. Strain het geheel in een gekoeld glas.
  3. Werk af met limoenschil als garnituur.

Waar komt Japanese Cocktail vandaan?

Deze cocktail zou bedacht zijn door Jerry Thomas, zowat de stichter van de cocktailcultuur. Al in 1862 was er al sprake van deze cocktail. De ingrediënten in dit drankje hebben helemaal niets te maken met de Japanse cultuur. De naam zou verwijzen naar de vele Japanners die bij de bar van Thomas rondhingen.

Gerelateerde cocktails

Brandy Alexander

Brandy Alexander

Net als de Japanese Cocktail bevat de Brandy Alexander cognac als hoofdingrediënt, gecombineerd met crème de cacao en room. Het heeft een vergelijkbaar rijk en romig smaakprofiel.

Brandy Alexander recept

Old Fashioned

Old Fashioned

Deze klassieke cocktail heeft ook een sterke aanwezigheid van bitters en een vleugje zoetheid. Het wordt gemaakt met bourbon of whisky, suiker en angostura bitters. Het is een sterke cocktail die vaak als aperitief wordt gedronken.

Old Fashioned recept

Boulevardier

Boulevardier

Deze cocktail heeft een vergelijkbaar donker uiterlijk en krachtige smaken als de Japanese Cocktail. Het wordt gemaakt met bourbon of rye whisky, campari en zoete vermout. Het heeft een pittige smaak met een bittere afdronk.

Boulevardier recept