Tijd: 9 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Spanje

Een zomer zonder sangria? Ondenkbaar! En een Rosé Sangria hoeft daarvoor zeker niet onder te doen. Met deze variant op de klassieker bereid je een heerlijke variant die zeker niet minder smaakt. Laat die heerlijke zomer maar komen en geef je over aan sangria, fruit en rosé.

Cocktailset

Wil jij zelf een Rosé Sangria maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

Sangria met rosé maken

Sangria wordt normalerwijze met rode wijn gemaakt, maar er is dus ook een variant met rosé of witte wijn. Sangria met rosé maken is niet moeilijk, maar je hebt er wel een aantal ingrediënten en fruit voor nodig. Tijdig naar de supermarkt trekken om alles in huis te halen is nodig. Bovendien moet het drankje ook wat koelen, waardoor je maar beter tijdig begint.

Sangria Rosé recept

Het recept om sangria van rosé te maken is niet complex. Volg je het stappenplan, dan kun je het ook maken. Er zijn wel wat ingrediënten nodig, waardoor het zeker niet het makkelijkste is. Een zelfgemaakte Rosé Sangria smaakt alvast een stuk beter dan de voorbereide drankjes die je her en der vindt.

Rosé Sangria ingrediënten

 • 1 grapefruit
 • 1 blik lychees
 • 125 gr frambozen
 • 1 fles fruitige rosé
 • 75 ml Grand Marnier
 • 500 ml Spa fruit mango/grapefruit
 • 1 bosje verse munt

Eventueel kan je ook nog wat appel of ander fruit dat je lekker vindt toevoegen. Er zijn ook nog andere recepten met meer ingrediënten, maar we houden het graag eenvoudig.

Bereidingswijze

 1. Reinig alle fruit en snij het in kleine stukjes.
 2. Stop het fruit bij voorkeur een nacht in de vriezer en koel de drank.
 3. Giet de rosé, Spa en Grand Marnier in een grote kan. Doe het bevroren fruit erbij en roer.
 4. De smaken kunnen gerust blijven intrekken. Doe de munt erbij.

Waar komt Rosé Sangria vandaan?

Rond 1850 is men in Spanje begonnen met het drinken van sangria. De Britten zouden het hebben meegebracht. Van origine wordt sangria gemaakt met rode wijn, maar varianten met witte wijn en rosé zijn mogelijk. Sangria staat voor bloed in het Spaans, wat verwijst naar de kleur van het drankje.

Gerelateerde cocktails

White Wine Spritzer

White Wine Spritzer

De Rosé Sangria en White Wine Spritzer hebben beide witte wijn als basis en bevatten sprankelend water. Het enige verschil is dat de Rosé Sangria rood fruit en brandy bevat, terwijl de White Wine Spritzer meestal alleen wijn en sodawater bevat.

White Wine Spritzer recept

Bellini

Bellini

De Bellini is een fruitige, mousserende cocktail op basis van perzikpuree en prosecco. Het fruitige karakter van deze cocktail lijkt op de fruitige smaak van de Rosé Sangria en beide cocktails bevatten mousserende wijn.

Bellini recept