Tijd: 3 minuten
Portie: 1 persoon
Oorsprong: Hungary

Wil je iets doen met witte wijn in een cocktail? Dan is de White Wine Spritzer een geweldige optie. Makkelijk te maken, smaakvol voor iedereen die een glaasje wijn lust en toch net wat anders. Aan de slag met die White Wine Spritzer en genieten maar!

Cocktailset

Wil jij zelf een White Wine Spritzer maken?

Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!

Ontdek de BarDeluxe Cocktailset!

White Wine Spritzer maken

Deze cocktail maken kan ook een beginnende bartender. Binnen de 3 minuten heb je deze cocktail bereid en is iedereen aan het genieten. Meer dan wijn en water samenbrengen hoef je niet te doen. Een verfrissende cocktail die het vooral op zonovergoten dagen ontzettend goed doet.

White Wine Spritzer recept

Makkelijker dan White Wine Spritzer maken ze het niet. De twee zaken die je combineert zijn witte wijn en bruiswater. Het is wel belangrijk dat beide ijskoud zijn voor een optimaal effect. Zowat met elke witte wijn kan deze cocktail gemaakt worden, zelfs met wijn van net iets mindere kwaliteit. Met een kleine twist kun je trouwens aan dit recept je eigen draai geven.

White Wine Spritzer ingrediënten

  • ¾ glas ijskoude witte wijn naar eigen smaak
  • ¼ glas ijskoud bruiswater
  • Een schijfje limoen

Bereidingswijze

  1. Vul het glas met ijskoude witte wijn
  2. Top af met het bruiswater
  3. Doe een schijfje limoen in het glas

Waar komt White Wine Spritzer vandaan?

Deze cocktail is ontstaan in de 19de eeuw, in de oorlogsperiode. Soldaten zouden nood aan verfrissing hebben gehad en wat extra’s aan hun wijn hebben toegevoegd. In de jaren ‘60 en ‘70 brak dit drankje ook in de States door. Er zit al bij al weinig alcohol in deze cocktail, wat het drankje makkelijk drinkbaar maakt. Er zijn heel wat spritzvarianten dus probeer ze zeker eens uit.

Gerelateerde cocktails

Hugo cocktail

Hugo cocktail

De Hugo cocktail is een verfrissende mix van mousserende wijn, vlierbloesemsiroop, bruiswater, munt en limoen. Hoewel het ingrediënten bevat die niet in een White Wine Spritzer zitten, wordt het op dezelfde manier geserveerd en gedronken – licht, verfrissend en perfect voor warme dagen.

Hugo cocktail recept

Tinto de Verano

Tinto de Verano

Deze Spaanse cocktail is gemaakt van rode wijn en koolzuurhoudend citroen- of sinaasappelsoda. Hoewel het rode wijn in plaats van witte wijn bevat, wordt het ook geserveerd met ijs en biedt het een vergelijkbare verfrissende ervaring als de White Wine Spritzer.

Tinto de Verano recept

Rose Sangria

Rose Sangria

Rosé Sangria is een mix van rosé wijn, fruit, suiker en eventueel een scheutje likeur, geserveerd met ijs. Net als de White Wine Spritzer is het een lichte, fruitige en verfrissende drank die ideaal is voor zomerse gelegenheden.

Rose Sangria recept