Cocktails zijn er in alle soorten en maten. Er is er vast wel een (of zelfs meerdere) die bij jou past. Weet niet zo goed welke cocktail je kan bestellen? Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste drankje. Of je nu houdt van zoet, verfrissend, sterk of aromatisch: je vindt verschillende opties hieronder. 

Van bitter tot tropisch: voor alle cocktail liefhebbers is er een drankje.

Welke cocktail past bij mij?

Deze klassiekers zijn bij veel bars, clubs en restaurants te bestellen. 

Voor de subtiele fijnproever

Als niet van een heftige smaakexplosie houdt, maar wel graag een cocktail drinkt, dan is een gin-tonic een match made in heaven. Er zijn veel soorten gin, van bitter tot fruitig. Combineer deze met een tonic die past bij de gin. Laat je hierin vooral adviseren, dan kom je tot mooie combinaties. Om wat extra smaak toe te voegen kan je kiezen voor kruiden als kruidnagel, tijm of kaneel in je glas. 

Voor de echte zoetekauw

Houd jij van alles wat zoet is? Dan zijn er genoeg lekkere drankjes die jouw zoete dorst lessen. Neem bijvoorbeeld de Pornstar Martini. Deze cocktail met passievrucht, vanille en vokda zorgt voor een tropische, maar zoete smaakbeleving. Erbij krijg je (meestal) een shotje prosecco, die je nipt om de zoete smaak te neutraliseren. Op veel plekken is deze cocktail het paradepaardje van de kaart, dus probeer ‘m zeker eens uit. 

Voor de sterke drinker

Ook wanneer je toe bent aan een stevige borrel, zijn hier genoeg cocktails voor. Bijvoorbeeld de Old Fashioned. Dit mannelijke drankje bestaat uit bourbon, suikersiroop en sinaasappel. Wanneer je er écht voor wil gaan, dan is er natuurlijk de welbekende Long Island Iced Tea. In deze cocktail zit (houd je vast): gin, tequila, vodka, rum, triple sec, cola, citroensap. 

Voor de fruitige borrelaar

Op een mooie zomerse dag gaat er niets boven een fruitig drankje. De Malibu Sunrise is zo’n drankje. De cocktail wordt gemaakt met Malibu, sinaasappelsap, ananassap en grenadine siroop. Met deze exotische fruitsappen erin en de kokosrum zorgt de Malibu Sunrise gegarandeerd voor een zonnig gevoel.